حسابرسی صورتهای مالی

صورت های مالی را میتوان گزارشی از وضعیت و عملکرد شرکت ها و اشخاص دانست که اطلاعات مهمی از جمله میزان سرمایه، دارایی ها، بدهی ها، وجه نقد، هزینه، درآمد و… را در اختیار استفادهکنندگان خود قرار میدهد. پس از تهیه صورتهای مالی توسط حسابداران و مدیران مالی شرکت ها، حسابرسی با هدف انطباق اطلاعات صورت های مالی با استانداردهای حسابداری توسط حسابرس مستقل(حسابداران رسمی) انجام میشود.


حسابرسی صورتهای مالی در ایران بر اساس قانون استفاده از خدمات تخصصی و حرفهای حسابداران ذیصلاح بهعنوان حسابدار رسمی(حسابرسان مستقل معتمد وزارت اقتصاد و دارایی) صورت می گیرد. این قانون به منظور نظارت مالی بر واحدهای تولیدی، بازرگانی و خدماتی و حصول اطمینان از قابل اعتماد بودن صورتهای مالی این واحدها تدوین شده است.
از جمله کاربرد صورتهای مالی حسابرسی شده بر اساس قانون مذکور، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- حسابرسی و بازرسی قانونی سالانه و میان دوره ای شرکت ها جهت برگزاری مجمع عمومی
- تعیین مالیات توسط سازمان امور مالیاتی بر اساس ماده 272 قانون مالیات های مستقیم
- ارائه وام و تسهیلات توسط بانک ها
- رتبه بندی و اعتبار سنجی بازرگانان و وارد کنندگان حقیقی و حقوقی در سامانه جامع تجارت
- رتبه بندی و اعتبار سنجی شرکت های پیمانکاری و مهندسین مشاور
- ارزیابی کیفی شرکت کنندگان در مناقصه


صورتهای مالی حسابرسی شده باعث افزایش اعتماد به اطلاعات مالی و عملکرد شرکتها و اشخاص میشود. اطلاعات مالی صحیح و قابل اعتماد، به سرمایهگذاران، بانکها، سازمان های دولتی، مشتریان و سایر ذینفعان اطمینان میدهد که شرکتها و اشخاص به طور صحیح و بر اساس استانداردهای حسابداری منطبق با واقعیت گزارش دادهاند. همچنین حسابرسی صورتهای مالی باعث افزایش قابلیت شرکتها جهت جذب سرمایهگذاری و تأمین مالی میشود. سرمایهگذاران و بانکها در پی اطلاعات مالی قابل اعتماد هستند و حسابرسی صورتهای مالی منجر میشود که اطلاعات معتبرتر برای تصمیمگیریهای سرمایهگذاری در اختیار آنان قرار داده شود..